03 februar 2006

Kulinarisk ordliste

Og vi hopper rett til P for Italia.

Pancetta - upscale bacon
Panna Cotta - kokt fløte. Hvem sier den slår crème brûlée? I beg to differ. Eller kanskje jeg ikke har smakt riktig panna cotta. Parmaskinke - hva sies om 5 kg benfri delikatesse til 230 NOK?
Parmesan - i en stor fristende bit fra ostemannen. Ikke i poser. Prisen? Samme som for Jarlsberg på Rimi. Helena tror forøvrig kokosen på skolebrød er parmesan.
Pasta - naturligvis. Trøffelfylte halvmåner=syvende himmel. Helena sier også at hester spiser pasta (spaghetti kan være til forveksling lik høy).
Pecorino - namnamost. Talleggio er mer namnam, men den begynner ikke med p.
Pesto - eller I'm lost in the pasta, I'm lost in the pesto too som er Helenas lovsang til to av p'ene. Og lost har hun vært siden ettårsalderen.
Pizza - glem tykk bunn og less is more!
Porcini - steinsopp, smatt i blant annet risotto.
Prosciutto - ganske enkelt skinke, men bogskinke - gå hjem og vogg!
Prosecco - litt til glasset også.
Pølser - det gjelder å finne de med rett størrelse og farge som er merkelig gode i en kraftig tomatsaus.

Vi gjør oppmerksom på at ordlista er ufullstendig og høyst subjektiv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nei, du har nok itte smakt årntli Pannacåtta!
Dæ ær myyye mer hæll kokt fløyte,ja.
Prøv oppskrifta "mi":
(nok tæl 4-6 personer, ælt ættersom å store puddinger du årker å eta....)
5 dl fløyte(feit type!,æltså, kremfløyte..)
2 teskjeer mæ gelatinpulver.
1 vaniljestång(som du deler, og skrapar ut frøa ta.)
50 g sukker
En skvætt sherry.
Blænd ælt kaldt, unntatt sherry'n.
Kok opp ælt under omrøring.
Læ de' koke i et kvarter, slå ti en dæsj sherry, å fordel røra(siles!!) ti 4-6 posjonsformer(je bruker litt vide kaffekopper som je skjuler(skyller) i kaldt vattn)
Læ puddingen størkne i non timer,dupp koppa ti varmt vattn, å kvælv en pudding på hår asjett.
Del en pasjonsfrukt på midten, å skrap ut innhøllet. Fordel fruktkjøttet rundt puddingen, og server. NAM,NAM...
Legg seg ubønnhørlig rætt på siebeina, men de' er virkelig verdt de'!!!!!Bon apetitt.
MYYYE bædre hæll Creme Brule'!
Hælsing i frå Skreiaværingen som elsker Italia.
Åffer i ælle dager bor je på Skreia da???

Unni sa...

Takk til Skreia, skal se jeg prøver ut den en gang. Og så med pasjonsfrukt da gitt, yummi! Er det så langt fra Skreia til Italia, da...?