30 mai 2006

Pølsekultur

Lillebror Lux kaster stadig store, små og skrå blikk på storebrødrene sine. Når det snakkes om grande région (storområdet), er regionene Wallonie i Belgia, Lorraine i Frankrike og Saarland og Rheinland-Pfalz i Tyskland med. Sistnevnte region har forøvrig det klingende navnet Rhénanie-Palatinat på fransk. I dagens La Voix kan vi lese om åpningen av Tysklands første pølsemuseum i Thüringen. En forsinket oppdagelse av at mat er kultur - i dette tilfellet pølsekultur, rett og slett? Initiativtagerne er medlemmer av "Thüringerpølsens Venner" og må vel med rette kunne tituleres pølsetyskere. De kan i tillegg til smaksprøver servere bilder, anekdoter, ymse pølseredskaper og faktisk...pølseseminar. Denne tydeligvis berømte Thüringer Bratwurst har blitt spist av pølsetyskere siden 1404. Jepp - ut på pølsepinsetur! Eller - kanskje vi skal holde oss i grande région og velge enten noe mer sofistikert fransk matkultur eller belgisk sjokoladekultur som i for eksempel quiche lorraine eller sjokolade fra Namur. Kulturelt skar'e bli!

Ingen kommentarer: