02 mai 2008

Fontenøren



En fontenør må da komme på ti-på-topp listen over rare yrker? Eller fontenemester kanskje? Fonteniker? Tittelen skjemmer ingen - jeg er sikker på at alle fontenører (og det kan da umulig være så mange av dem...??) er misunnelige på Gilles Butez. Han innehar nemlig det som må være en av de mest prestisjefylte fontenørstillinger i verden, nemlig i selveste Versailles. Der sørger han og hans 12 kolleger for at vannet danser akkurat som det gjorde til Solkongens forlystelse og adspredelse mens han promenerte i parken sin. I dag danser de til den samme musikken som i gode gamle glansdager fylte ballsalene med dansende høyheter. Og i dag danser de for alt annet enn høyheter som kommer strømmende til dette sagnomsuste slottet i et håp om å få et glimt av fordums magi. Og ifølge M Butez er magien der - i vannet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vet ikke om det ville komme hoeyt paa lista over 'rare' yrker, men det kommer hoeyt paa min liste over yrker med vakre navn. Det hoeres nesten ut som en kunstart - og teksten din bekrefter forsaavidt at det er det:) Vakkert innlegg om noe man kanskje har lett for aa ta for gitt...?

Unni sa...

Takk og hyggelig med en ny stemme :-). Vann er vakkert i mange former, også i en dansende fontene, men vi tenker nok ikke så lett på at det er en del jobb bak nei...