19 desember 2006

En solskinnshistorie


Viganella, en liten bortgjemt italiensk fjellandsby, har inntil nå vært stedet solen aldri skinner, i hvert fall i tre av årets måneder. En fjelltopp har sperret for solen fra november til februar og nådeløst overlatt de 185 innbyggerne til kulde og skygge. Men nå har et gigantisk speil montert i en fjellside gitt dem solen tilbake. Speilet kaster sollyset ned til dem som en menneske- og datastyrt solgud. Vekt 1 tonn +. Pris: EUR 99.900. Eller rundt femtilappen pr. snute pr. dag. Så - der har solen fått en prislapp. Det er ikke alle som får solen i julegave! God jul, innbyggere i Viganella!

2 kommentarer:

Lothiane sa...

Oj... fikk gåsehud av å lese dette. Guri, hva man kan gjøre med teknologien! :) Det høres ut som en kostbar affære, men tenk hva det betyr for disse menneskene. Det blir vel som å fjerne mørketida fra Nord-Norge?

Unni sa...

Ja, synes jeg kan se dem løpe ut i solen :-). Prislappen min er jo litt misvisende, for den er pr. person i ett år, forhåpentligvis får de sola i mange! Og om ikke Nord-Norge får solhjelp, så har det blitt meg fortalt at Rjukan også skal få et slikt speil.