05 mars 2007

Happy Camper


Enkel - muligens banal, men tidvis svært effektiv - hverdagsterapi:

1. Sko. Jeg har ingen skofetisj, ikke engang skodilla, men av og til er det noe med et nytt par sko altså. De behøver ikke funkle som Askepotts glassko og de behøver ikke danse på slottsball - det holder at de er i sterk fargekontrast til og myke mot hard, grå asfalt. Da kan liksom føttene få lyst til å ta noen enkle dansetrinn helt av seg selv.

2. (Sjele)mat. Lytt først til stillheten i et helt tomt hus (dette gjelder mest hvis du er vant til mye bråk i huset). Når du har lyttet lenge nok, gå så over til musikk. Kanskje noe passe avslappende fra Putumayo - Nouveau Scène Paris for eksempel. Skjenk deg deretter et glass frisk Pouilly Fumé, hent yndlingskjøkkenkniven som blinker mot deg som den reneste glassko fra knivrekken og gå løs på en favorittrisotto.

3. Vår. (Se bildet.) Denne formen passer best dersom terapibehovet oppstår i en bestemt, kort periode årlig. Antagelig ville det hjelpe hvis våren varte lenger, men av og til kan det kanskje gjøre nytten å vente på den også.
4. Bli i følelsen. Hvis det ikke hjelper å svinge handleposen (fortrinnsvis i papir) eller kjøkkenkniven, eller å smake på eller vente på våren - prøv å bli i følelsen. Ikke løp fra den eller kjemp imot den, da blir den lett sterkere. Tillat deg å kjenne på den og bli i den, og du kan komme til å merke at den forsvinner - som en fnugglett sky for vårsolen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heftige saker både sko, stillhet og vår ja.

Her på Steinkjer er det fremdeles snø, men når sola titter fram så byr den på et løfte om en litt mer lystigere fremtid.

Herlig, herlig.

=Anja sa...

Du er en ekte Ja- person, altså!
Du er nå medlem i Ja- klubben
Artig med litt snev av det store utlandet her på berget!
Klæms fra Trondhjæmm
Slutt

Rockette sa...

Ja! Kult! Takk for at du deler:-)

Unni sa...

Så søte dere er :-)!

Sadie, vente på vår vet du...
Anja - er jeg med i Ja-klubben?? Hurra!
Rockette - bare hyggelig...:-)