25 november 2006

Norge i Lux

Norge figurerer sjelden i overskriftene i Lux, hvilket kan ha sin forklaring i manglende medlemsskap i en i dette landet svært nærværende union. Stor var derfor min fornøyelse da mine skumlesende øyne falt på hele to overskrifter med henvisning til gamlelandet som nr. 1! (Og det liker jo alltid vi nordmenn å være/høre...)

Det norske kokkelandslaget vant Culinary World Cup som gikk av stabelen under verdens neststørste gastronomiske messe (som allikevel ikke var større enn at den fikk plass i lille Lux). Vi trålet tappert mellom levende griser og døde haier uten å se snurten av en nordmann, men vi så uhorvelig mange andre, hvilket fikk en lettere agorafobisk stakkar til å få pusteproblemer. Vi så også de aller lekreste lekrerier som kunne få selv den mest standhaftige tunge til å snike seg ut av munnen den hørte hjemme i og det mest hardbarkede øye til å bli stort og vått. Men her gjaldt bare-se-men-ikke-røre, og med stadig stigende desperasjon i blikk og mager gikk vi på en resultatløs smaksprøvejakt. For noen ertekroker! Men altså - heia Norge!

Selve Mr No 1, Bjørn Dæhlie, beærer Cactus kjøpesenter i Bertrange (eller borti høgget her) med et besøk i dag. Målet er å selge klærne sine - og det på verdens handlefrie dag! Hvilket får meg til å undre meg over om eks-skikongen sliter alvorlig i motbakkene. Lux kan da neppe sies å være verken et stort marked eller et vintersportsparadis. Jeg skal gi avkall på en gyllen anledning til å leke autografjeger og venter med spenning på neste overskrift om Norge, mitt Norge.

19 november 2006

KanniBall og annet TullBall

Høsten er da det virkelig tar av i Lux - det er ikke måte på festivitas rundt om i det ganske land. Og det ganske land kunne vi jo fint sveipet over på en helg, men istedet drar vi småbarnsforeldre på julebasar og sitter forøvrig hjemme og kukkelurer over "what's on" listen i avisen:

Soirée amusante - eller en morsom kveld, rett og slett. Sikkert hylende festlig.
Soirée Bingo - selvforklarende, men slottsbingo finner vi ikke hjemme (eller hva, Sonja?)
Old Boys Party på The Viking Café - hva kunne vel vært mer midt i blinken for mannen i huset?
Ladies Night på Deluxx - og litt for hu mor.
Soirée Syndrome - syndromkveld. Kunne sikkert skrytt på meg et syndrom for å komme inn.
Bal du Beaujolais - for le Beaujolais nouveau est arrivé, og selvsagt feirer man årets Beaujolais nouveau her også, man er da gode naboer!
Rudy Rotta spiller opp (til musedans?)
Kantri Klapp - eller...Country Club?

Følgende arrangement ville jeg vært forholdsvis skeptisk til å oppsøke:
King Kong Bal , KanniBal, No Limit og Goth'n Rock med Pale Obsession, Pussybats og Reptyle.

Men hei - jeg ser at vi akkurat rekker formiddagsarrangementet Faire Kaffi (sic!) - det kan jo bare bety å koke kaffi. Men ikke på en stubbe i skauen her i går'n nei, her er det slottskaffi som gjelder. Sjallabais!

PS: Gjøre-narr-faktoren i dette innlegget kan være kamuflert misunnelse.

15 november 2006

Avskjed

Han satt på kne og holdt hennes små hender i sine store. Så inn i et lite fjes så likt sitt eget. Lenge. Da hun gikk fra ham på ben som ganske nylig hadde lært å gå, ble han stående stiv og urørlig. Blikket vek ikke fra henne. Hun snudde seg mot ham og gråt. Han sto like ubevegelig, med blikket like fast, men bak blikket beveget det seg. Kanskje raste det. Han fulgte henne med øynene til han bare kunne se de ørsmå museflettene som duppet opp og ned - så ble hun borte. Men han ble stående. Lenge. Kanskje så han henne. Bak blikket. Kanskje sto han der fortsatt da flyet tok henne høyt opp på himmelen og langt vekk.